Яку інсектицидну лампу вибрати від комарів?

Яку інсектицидну лампу вибрати від комарів?

Довгоочікувана літня пора приносить не тільки тепло та соковиті ягоди, але також рої бджіл, ос, мух та комарів. Полчища комах зіпсують вечір на вулиці та не дадуть розслабитись навіть у будинку. Але до цієї проблеми вже давно винайшли чудове рішення – інсектицидну лампу!

Звичайно, для захисту житла від шкідників, що літають, існують москітні сітки, липучки, аерозолі, гелі, електричні фумігатори, ароматичні пластини та ультразвукові пристрої. Використовуючи все це по черзі або навіть все одразу, не варто розраховувати на стовідсотковий результат. Докучливе дзижчання переслідуватиме дачників протягом усього дня, додаючи в темний час доби ще й боротьбу з укусами комарів. Крім того, аерозолі та ароматичні пластини не такі безпечні, і потрапляючи на руки або в очі, можуть викликати алергічну реакцію. А ультразвук, на жаль, іноді безрезультатно пролітає повз комахи.

Але захистити себе та своє житло від настирливих комашок цілком реально! Для цього достатньо лише увімкнути лампу, але незвичайну, а інсектицидну. Адже, як відомо, метелики та інші дрібні крилаті комахи летять на світло. Отже, слід використовувати джерело світла для їх залучення, а також створити бар'єр, який комахи не зможуть подолати та не зможуть покинути. Щоб вибрати знищувач максимально ефективний для ваших умов, рекомендуємо розглянути всі можливі види електричних ліхтарів з інсектицидним бар'єром.

Як діє інсектицидна лампа?

Прилад такої дії складається з двох основних частин: у ньому є серцевина, як джерело світла, і корпус, який являє собою сітку з електричним струмом, що проходить по ній. Лампочка випромінює світлові УФ-хвилі певного спектра і довжини, які за науковими даними найбільше приваблюють дрібноту що літає і комах великого розміру. Звичайно, через те, що саме світло є приманкою, то інсектицидні лампи найефективніші:

  • на вулиці ввечері,
  • вдень у тіні,
  • у неосвітленому приміщенні.

Сила електричної напруги є абсолютно безпечною для людини. Тобто допустимий струм у корпусі буде не більше ніж 13 мА. Цієї напруги достатньо для знищення всіх видів крилатих порушників спокою. Знерухомлені під дією струму комахи або просто падають вниз під ліхтарем, або потрапляють у спеціальний відсік, який є в деяких моделях.

Щоб отримати максимальний результат протягом усього терміну дії знищувача, слід щонайменше раз на рік міняти УФ-лампочку. Інакше ваш прилад із пастки перетвориться на звичайний ліхтар, який заманює малий об'єм крилатих комашок.

Моделі інсектицидних ламп: нюанси конструкції та функції

Якщо розглянути усі пропозиції сучасного ринку, то ми знайдемо три види форм та розмірів світлових винищувачів. До них відносяться світлові панелі, ліхтарі та цокольні лампи.

  1. Панелі. Конструкція є рамою прямокутної форми, всередині якої розташовано кілька лінійних ламп з ультрафіолетовим випромінюванням. Завдяки кільком джерелам світла, такі панелі впливають на велику площу, тобто залучають безліч дрібних і великих шкідників, що літають. Їх доцільно використовувати не лише у житловому приміщенні, але також у торгових відділах, у кафе зі столиками на вулиці, у ресторанах та інших місцях, де строго не повинно бути жодної мухи. Більшість моделей мають піддони для збирання загиблих комах.
  2. Ліхтарі. Це найестетичніший варіант інсектицидного пристрою, здатного не лише захистити, а й стати доречним доповненням екстер'єру. Їх легко монтувати в альтанці, при вході в будинок, в зоні відпочинку на дачі, біля господарських будівель або гаражу.
  3. Цокольні лампи. Головна особливість цього приладу полягає в тому, що він підходить під будь-яку люстру або бра, в якому стоїть патрон Е27. Встановіть у будь-якому приміщенні таку лампочку, і УФ-промені будуть притягувати до світильника всіх мошок, мух і комарів, які гинуть при зіткненні з латами. Головний плюс такого приладу – доступність ціни. Головний мінус - маленька площа решетування, через що комахи не завжди гинуть. Також мінус без піддона, а значить, на підлозі буде накопичуватися додаткове сміття.

Додатково до основного пристрою для великого приміщення можна придбати інсектицидну лампу з вбудованою опцією мухобійки.

Основні параметри УФ-знищувачів

При виборі пристрою визначте пріоритети, такі як площа впливу, вартість знищувача та місце розташування приладу (вулиця, житлове або громадське приміщення). Далі ми розглянемо параметри, на які слід звернути увагу при покупці.

Тип живлення

При виборі типу живлення подумайте, вам потрібний пристрій для цілодобової роботи або на кілька годин. А також подумайте про наявність або відсутність електромережі у місці використання пристрою.

  1. Електромережа. Більшість інсектицидних приладів, що випускаються, мають живлення від мережі. Для цього вони укомплектовані шнуром (від 1,5 до 2 метрів), тому їх слід розташовувати поблизу розетки на 220 v.
  2. Вбудований акумулятор. Такий знищувач працює за принципом акумуляторного ліхтаря. Попередньо заряджаючи від електромережі, переносну лампу можна брати із собою у туристичний похід, на рибалку чи пікнік. При повному заряді акумуляторний ліхтар інсектицидний може без перерви використовуватися протягом 25-30 годин.
  3. Батарейки. Це мобільні невеликі лампи, які найчастіше розміщують біля входу до намету або в альтанці.
  4. На сонячній батареї. Ідеальний варіант для використання на вулиці протягом усього теплого сезону у певних зонах саду або в лаунж-зоні просто неба.
Враховуючи різноманіття варіантів живлення, цілком реально мати кілька приладів. Таким чином, ви зможете захистити себе від комах практично у будь-якій життєвій ситуації.

Площа покриття

Орієнтовний діапазон дії кожної інсектицидної лампи наведено в описі приладу. У середньому ці показники такі: для кімнати-вітальні в будинку можна вибрати ліхтар чи панель із площею покриття до 30-40 кв.м (для денного часу доби або добре освітленої кімнати ці показники потрібно зменшити вдвічі).

Захист від вологи

Вуличний інсектицидний ліхтар - це в першу чергу освітлювальний прилад, тому його потрібно захистити від вологи. І з цим завданням працюють виробники: на упаковці можна побачити маркування IP (Ingress Protection rating) та число, що вказує на захист від механічних пошкоджень та рівень вологостійкості.

У класифікації використовують цифри від 0 до 4, де 0 означає повну відсутність захисних чинників, а 4 – найвищий рівень стійкості. Чим вище показник, тим несприятливіші погодні умови може витримати прилад. Якщо в маркуванні ви побачите 0, то такий ліхтар можна використовувати під дахом на ґанку, а в туман або дощ краще заносити його в приміщення.

Найпопулярніші моделі інсектицидних пристроїв

Сайт Noveen пропонує великий асортимент товарів у розділі "Інсектицидні прилади", серед яких гарантовано знайдеться той знищувач, який здатний повністю захистити вас та ваше житло від настирливих комах.

Для приміщень промислового та житлового типу

Якщо ваша мета – очистити простір від мух, метеликів, комарів у зоомагазині, пекарні, м'ясній лавці чи кафе, тоді вам знадобляться наступні прилади:

  1. Noveen IKN-12 – це панель із діапазоном дії 35-40 кв.м. Напруга винищувача 4000 В, потужність 12 Вт, розмір 30х10х26. Такі параметри підходять для використання панелі у підвісному стані у торговій зоні або кулінарному відділі. Вбудовані магнітні трансформатори гарантують безперервність роботи протягом 40 тисяч годин. Рекомендуємо підвішувати панель далеко від вікна або світильників, щоб якомога більше комах летіло саме на це УФ-джерело. Загиблу мошкару легко прибирати зі знімного піддона.
  2. Noveen IKN-36 IPX4 – водонепроникний та вогнетривкий агрегат, який збирає всіх крилатих шкідників із території в 120 кв.м. У назві вказано ступінь захисту пристрою від погодних умов (IPX4) – найвищий рівень стійкості до будь-яких пошкоджень. Цей знищувач можна розміщувати у залі з високими стелями, на великих фермах, на вулиці. Працює лампа 50 000 годин у режимі нон-стоп.
  3. Noveen IKN-40 – найкращий варіант інсектицидної панелі для обробки площі 180 кв.м. Вона підходить для використання на складі, у торговій зоні, на фермі чи виробництві. Також її можна використати на відкритій терасі ресторану, забезпечивши повний комфорт відвідувачів увечері. Всі великі та дрібні комахи після зіткнення з електричною решіткою потрапляють у піддон.
  4. Noveen IKN-15 – це світильник із липучкою без підведеного електричного струму. Такий прилад рекомендовано використовувати у приміщеннях із високим рівнем пожежної небезпеки. І це головний плюс пристрою. А головний мінус - липкий вклад, що знімається, який досить часто доводиться міняти в літній сезон.
Всі названі прилади легко встановити у підвісному вигляді, бо кожна панель укомплектована ланцюгом, розрахованим на вагу пристрою.

Для вулиці

Особливість більшості вуличних ліхтарів у тому, що вони витримують розгойдування на вітрі, попадання бризок води з даху, дощ та туман.

  1. Noveen IKN-4 – бюджетна та естетична модель вуличного ліхтаря. Корпус приладу виготовлений із негорючого матеріалу, площа дії 30 кв.м. У назві товару немає маркування про рівень захисту, тому його краще розміщувати в сухому приміщенні.
  2. Noveen IKN-7 IPX4 − стійкий до пошкоджень та дощу ліхтар виконаний у класичному стилі та стане чудовим доповненням до тераси або ґанку. Площа покриття – 55 кв.м.
  3. Noveen IKN-22 IPX4 - як і попередня модель, цей ліхтар не боїться дощу з поривами вітру. У темний час доби приваблює комарів та мух до електричної решітки з площі 130 кв.м. Ідеально підходить для використання у великих тентах або на відкритих майданчиках під час масового заходу (весілля, дня народження).

Перелічені прилади здатні захистити не тільки людей від нападу комарів, але також їжу та напої від ос, шершнів, метеликів та мух.

Прилади для житлової зони

Більшість пристроїв цієї категорії є електричними пастками, які працюють або від мережі 220V, або є переносними світильниками з вбудованим блоком живлення чи на батарейках.

  1. Noveen IKN-11 - знищувач потужністю 12 Вт; ефект його променів працює на території щонайменше 80 кв.м. Всі деталі виготовлені з негорючого пластику та металу. Загиблі крилаті збираються у висувний піддон. Білий корпус і світлі грати роблять цю лампу естетичним доповненням до приміщення в скандинавському стилі.
  2. Noveen IKN-870 – мобільний світильник з функцією мухобійки, його потужність всього 4 Вт, але розрахований на площі до 40 кв.м. Один із найнезвичайніших знищувачів комах. Його можна використовувати як ручну електромухобійку, потім вставити в штатив і повернути пристрій у режим настільного світильника.
  3. Noveen IKN-950 LED - світлодіодний декоративний знищувач з потужністю 6 Вт та можливістю монтажу на стіну. Площа його дії 160 кв.м. Висока ефективність при низькому енергоспоживанні. Також є висувний лоток для збереження чистоти. Цих критеріїв достатньо, щоб комахи не відвертати людей від роботи в офісі та не заважали відпочивати у квартирі.

Приємним бонусом до всіх видів ламп є повна нешкідливість для людини. Тобто світловий знищувач з електричною решіткою повністю позбавляє комах, при цьому не виділяє жодних шкідливих хімічних речовин у повітря.


←  Як правильно вибрати ланчбокс для їжі з підігрівом 3 види ламп від комарів – коли вони реально працюють?  →
Залишити коментар

Поки немає коментарів.