5 причин встановити зволожувач повітря

5 причин встановити зволожувач повітря

Сучасна побутова техніка покликана підтримувати в приміщенні нормальний мікроклімат. Для цього вентилятори, кондиціонери та обігрівачі оснащують датчиками вологості і температури повітря. Недолік таких приладів в тому, що вони не тільки обігрівають або охолоджують повітряні маси, а й сушать їх. Ситуація ускладнюється в період опалювального сезону, коли повітря в будинках стає настільки сухим, що це негативно відбивається на стані здоров'я. Підтримувати комфортний мікроклімат в житлових приміщеннях і робочих просторах допомагає зволожувач повітря. У представленій статті ми розповімо про принцип роботи, види та переваги цього компактного приладу.

Функції зволожувача повітря

Багато хто до цих пір вважають, що покупка пристрою, зволожуючого повітря - примха, а для підтримки нормального мікроклімату досить провітрювати приміщення. Насправді організм працює нормально тільки в тому випадку, якщо вологість вдихуваного повітря становить 40-60%. Цього забезпечує нормальне функціонування всіх внутрішніх органів і систем.

Якщо людина регулярно вдихає сухі повітряні маси, це загрожує проблемами зі здоров'ям. Серед них:

  1. прогресування бронхіальної астми та алергій,
  2. сухість і висипання на шкірі,
  3. кашель,
  4. хвороби легенів і дихальної системи,
  5. сухість і ламкість волосся,
  6. погіршення стану нігтів,
  7. застуди,
  8. зниження імунітету до вірусних та інфекційних захворювань.

Сухе повітря особливо небезпечний для дітей. Крім того, в таких умовах погано ростуть кімнатні квіти і погіршується самопочуття домашніх тварин.

П'ять причин для покупки зволожувача повітря

Збираючись оновлювати побутову техніку, потрібно в першу чергу подбати про покупку приладу, зволожуючого повітря. На то є п'ять вагомих причин:

Якщо в родині очікується поповнення, то паралельно зі збором речей для новонародженого потрібно купити зволожувач. З його допомогою можна буде підтримувати нормальний мікроклімат в дитячій кімнаті. В таких умовах шкіра і слизові оболонки малюка не будуть пересихати, що допоможе уникнути застуд, астми та кашлю в перші місяці після народження.

Прилад допомагає підтримувати рівень вологи в повітрі, а значить, запобігає сухості і пошкодження слизової оболонки очей і ніжної шкіри навколо них.

Вологе повітря необхідний для здоров'я і краси волосся і нігтів. З компактним приладом можна скоротити візити в салони краси.

У деяких моделей передбачена функція іонізації й очищення повітря. Вони видаляють з повітряних мас дрібні частинки і заряджають їх аніонами. Це сприяє поліпшенню кровообігу і розслабленню.

Сам по собі вологе повітря набагато важче. Це створює несприятливі умови для поширення пилу, алергенів і дрібних частинок, які викликають кашель і проблеми з бронхами. З-за високої вологості вони швидше осідають на рівних поверхнях, тому під час вологого прибирання їх легко видалити.

Це лише п'ять причин для покупки зволожувача повітря. Насправді їх набагато більше. Кількість залежить від моделі та функціоналу пристрою.

Види зволожувачів

В першу чергу прилади, які зволожують повітряні маси, розрізняються за принципом дії. Вони бувають:

Паровими. У комплектацію приладу входить пристрій, який нагріває і випаровує воду. Вже протягом першої години після включення він здатний підвищити рівень вологості до 60%. Його недолік полягає у високому споживанні електроенергії.

Ультразвуковими. Останні моделі зволожувачів здатні випаровувати воду, впливаючи на неї високочастотними коливаннями. У деяких агрегатів передбачена функція знезараження повітря. У сукупності з низьким рівнем шуму це дозволяє встановлювати їх в дитячих кімнатах.

Холодного випаровування. Сама поширення модель, в яких вода спочатку випаровується природним шляхом, а потім за допомогою вентилятора пар розноситься по приміщенню. Переваги пристрою - низький рівень шуму і доступна ціна.

Крім принципу дії, сучасна кліматична техніка розрізняється за розміром, конструкції, обсягу резервуара для води і вартості. Якщо купити прилад відповідно до площі і типом приміщення, він прослужить протягом всього зазначеного терміну експлуатації або навіть довше.

Рекомендації по використанню зволожувача

Пристрій виконує важливу функцію - зволожує повітря. При цьому користуватися їм досить просто. Потрібно лише заповнити резервуар дистильованої або очищеною водою, а потім включити прилад. У процесі потрібно стежити за рівнем рідини в ємності.

Місце установки залежить від габаритів зволожувача. Компактну модель можна поставити на комод або тумбу. Вона повинна перебувати приблизно на рівні середини кімнати. Якщо встановити її занадто високо, пар буде зосереджений під стелею, тому ефект зволоження буде мінімальним. Великогабаритні моделі повинні стояти на підлозі. Головне стежити за тим, щоб домашній вихованець або дитина не перевернув пристрій.

Монтаж приладу можна виконати самостійно, не залучаючи фахівців. Для цього навіть не знадобиться якесь складне обладнання. Потрібно лише вибрати місце, заправити резервуар і вставити вилку в розетку. Щоб агрегат служив довго і справно, потрібно регулярно чистити резервуар для води. Якщо в його комплектацію входять фільтри, які очищають повітря, їх потрібно міняти відповідно до інструкцій виробника.

Поради потенційним власникам зволожувача повітря:

  1. До того як купити пристрій, проконсультуйтеся з продавцем і дізнайтеся подробиці, що стосуються його обслуговування і експлуатації.
  2. Вибирайте моделі з резервуаром для води об'ємом від 2,8 до 4,5 л. В іншому випадку доведеться постійно доливати рідину.
  3. Віддавайте перевагу моделям з простою і інтуїтивно зрозумілою панеллю керування. Так буде простіше встановлювати параметри очищення і зволоження. Зазвичай це здійснюється за допомогою сенсорних або механічних кнопок.
  4. У квартирах і приватних будинках, в яких є маленькі діти і тварини, кращі ультразвукові моделі або моделі з холодним випаровуванням. Вони вважаються більш безпечними.
  5. Зверніть увагу на рівень шуму приладу. Він повинен бути не більше 40 дБ. В іншому випадку агрегат можна буде використовувати в нічний час і в дитячих кімнатах.
  6. Якщо бюджет дозволяє, виберіть багатофункціональний зволожувач, який буде очищати повітря, самостійно включатися і вимикатися при критичному зниженні рівня води в резервуарі.

Правила експлуатації

Щоб зволожувач повітря справно працював протягом всього терміну експлуатації, потрібно дотримуватись рекомендацій виробника. Не можна встановлювати його поруч з технікою і легкозаймистими речовинами, а також під час роботи закривати вхідний отвір. У приміщеннях, в яких включено зволожувач, потрібно стежити за поведінкою дітей і домашніх тварин. Після досягнення нормального рівня вологості прилад необхідно вимикати. У разі поломки потрібно звертатися до майстрів сервісного центру, а не намагатися усунути несправність самостійно.

←  Що таке інсектицидна лампа. ефективність приладу Какую лампу от насекомых выбрать  →
Залишити коментар

Поки немає коментарів.