Що таке інсектицидна лампа. ефективність приладу

Що таке інсектицидна лампа. ефективність приладу

Для багатьох літо - улюблена пора року, коли можна відпочивати біля водойм, пити чай на веранді і влаштовувати веселі свята біля багаття. Єдине, що може затьмарити літній відпочинок - полчища комах. У жарку і вологу погоду з ними не справляються ні стрічки-липучки, ні аерозолі, ні фумігатори. Ефективно боротися з осами, мухами та комарами допомагають інсектицидні лампи - компактні пристрої, які спочатку приваблюють, а потім знешкоджують комах. У представленій статті ми розповімо про принцип роботи приладу, а також про те, як його вибрати.

Принцип роботи інсектицидною лампи

Головною зброєю пристрою є ультрафіолетове світло певної довжини. Крім цього, він оснащений сіткою, до якої підведений електричний струм силою до 13 мА. При запуску прилад починає випускати ультрафіолет. Комахи летять на світло і при зіткненні з сіткою отримують удар електричним струмом, а потім падають в спеціальний лоток. Сила струму, яка вбиває комарів і мошок, ефективна щодо метеликів, бджіл і ос, але при цьому безпечна для великих тварин і людини.

Єдиний недолік інсектицидною лампи полягає в тому, що в денний час і при яскравому освітленні площа дії зменшується. При цьому в темних приміщеннях пристрій справляється зі своїми функціями. Щоб підтримувати його продуктивність, потрібно мінімум раз на рік міняти ультрафіолетові лампочки.

Види інсектицидних ламп

В першу чергу пристрої для знешкодження комах розрізняються по конструкції. Найпростіші моделі являють собою порожнисті лампочки, обладнані цоколем E27 і металевими гратами. Їх можна вкручувати в звичайні нічники і люстри, де вони будуть залучати мух і комарів. Недолік таких приладів в невеликому радіусі дії і відсутності піддону для знешкоджених комах.

Друга популярна модель інсектицидною лампи - портативний ліхтар. Він має компактний розмір і продуману конструкцію, яка дозволяє використовувати його на верандах, садових ділянках і альтанках. Переваги ліхтаря - широкий радіус дії і наявність піддону.

У великих приміщеннях і на відкритих майданчиках встановлюють прямокутні світлові панелі, обладнані відразу декількома ультрафіолетовими лампочками. Це дозволяє ефективно боротися з роями комах будь-якого розміру і форми.

Критерії вибору інсектицидною лампи

До того купити інсектицидні лампу, потрібно оцінити площу і тип приміщення. Пристрої для промислових і житлових об'єктів розрізняються і за розміром, і за конструкцією.

Крім цього потрібно звернути увагу на:

  • тип годувань (батарейки, акумулятор, сонячна батарея);
  • радіус дії;
  • рівень вологозахисту.

Для відпочинку на природі підійдуть прилади на батарейках, для будинку - на акумуляторі. На ділянці найкраще встановити переносний ліхтар із сонячною батареєю, який буде самостійно заряджатися. Тут головне врахувати ступінь захисту від вологи і пилу, яка позначається літерами «IP». Чим вона вища, тим краще прилад буде протистояти впливу дощу, бризок води і бруду.

Радіус дії інсектицидною лампи може зменшуватися в залежності від того, при якому освітленні вона використовується. Якщо вночі вона покриває ділянку площею 80 кв. м, вдень її ефективність може знижуватися в 2 рази.

Вибір інсектицидною лампи за призначенням

Головний параметр вибору пристрою - тип приміщення, в якому його планується встановити. Так, в квартирі або приватному будинку буде досить моделі Noveen IKN-12, яка покриває 40 кв. м. На промислових об'єктах кращі інсектицидні лампи типи Noveen IKN-30, Noveen IKN-36 IPX4 або Noveen IKN-40, площа дії яких досягає 180 кв. м. У промислових приміщеннях з високим ступенем пожежонебезпеки встановлюють закриті моделі, на зразок Noveen IKN-15.

←  3 вида ламп от комаров − когда они реально работают? 5 причин встановити зволожувач повітря  →
Залишити коментар

Поки немає коментарів.