Яку лампу від комах вибрати

Яку лампу від комах вибрати

Інсектицидна лампа – пристрій, призначений для боротьби з комарами та іншими комахами шкідниками. Компактна конструкція і просте управління дозволяє використовувати їх як всередині приміщень, так і на відкритому просторі. Їх встановлюють на терасах кафе, верандах і альтанках, де вони дозволяють відпочивати на свіжому повітрі, та не боятись укусів комах.

За останні роки на ринку з'явилася величезна кількість інсектицидних ламп вітчизняного  та  закордонного виробництва. Представлена стаття, присвячена приладам польського бренду Noveen, які довели ефективність у відношенні до шкідників. Нижче ви дізнаєтесь, чим вони відрізняються і як їх вибирати.

Як працюють інсектицидні лампи

Усі інсектицидні лампи працюють на основі ультрафіолету. Вони оснащені джерелом ультрафіолетового світла, яке, подібно до червоної ганчірки для бугаїв, приваблює комах, що літають. Крім цього, до конструкції приладів входить металева сітка, до якої підведено електрику. Летячи на ультрафіолетове світло, комар або мошка торкається сітки та миттєво гине від удару струмом. Після цього вони потрапляють до спеціального лотка, звідки їх легко викинути.

Вологозахист інсектицидних ламп

Ультрафіолетові знищувачі комах розрізняються за потужністю, площею дії, призначенням, ціною та брендом. Але головна відмінність – рівень вологозахисту, або IP. Це міжнародний стандарт захисту корпусу електричних або електротехнічних пристроїв, що запобігає негативному впливу навколишнього середовища. Залежно від ступеня вологозахисту пристроям присвоюється дворозрядний номер, що складається з літер IP і комбінації цифр, де:

  • перша цифра відповідає рівню захисту приладу від впливу твердих предметів та їхнього проникнення всередину;
  • друга цифра відповідає рівню захисту від проникнення води або вологи в корпус.

Наприклад, якщо пристрій IPX4 захищений від бризок води, то пристрій IP24 – від бризок води та механічних впливів (наприклад, від натискання пальцями). Прилади, які мають захист від вологи, можна встановлювати на вулиці.

Вуличні інсектицидні лампи

Насамперед інсектицидні лампи купують для захисту терас, веранд, балконів, лоджій та інших відкритих просторів. Вони створюють умови, які дозволяють отримувати задоволення від відпочинку на свіжому повітрі. При цьому під час покупки насамперед звертають увагу на вологозахист. Адже на відкритих просторах є висока ймовірність опадів.

У колекції польського бренду представлено п'ять популярних моделей знищувачів комах із вологозахистом. Серед них

  1. I KN-5 IPX4. Пристрій розміром 15х15х21,5 см покриває територію площею 40 кв. м. Він виготовляється з вогнестійкого ABS пластику та металу, має потужність 5 Вт та рівень вологозахисту IPX4. Компактна конструкція, розрахована на 8 тис. год. безперервної роботи, оснащується 1,8-метровим кабелем. завдяки цьому її можна підвісити чи поставити недалеко від розетки.
  2. I IKN-7 IPX4. Цей прилад вже трохи більший. При розмірі 16,2 х16, 2х25, 5 см він обслуговує територію площею 55 кв. м. Його потужність складає 7 Вт, а ресурс – 8 тис. год. При цьому за рівнем вологозахисту він схожий на попередню модель.
  3. I IKN-18 IPX4. Прилад, виготовлений із металу та вогнестійкого пластику, покриває площу 100 кв. м. Конструктивно він не відрізняється від IKN-5 та IKN-7, але при цьому більше за них – 17,5х17,5х33 см. Потужність моделі становить 18 Вт.
  4. IKN-22 IPX4. Цей знищувач комах здатний захистити територію площею 130 км. м. Він складається з корпусу розміром 25х25х30,5 см, виготовленого з металу та вогнестійкого ABS пластику. За ресурсу 8 тис. год. його потужність досягає 22 Вт.
  5. IKN-24 IP24. Найбільша та потужна модель цієї добірки обслуговує територію площею 150 кв. м. При розмірі 23х23х46 см її потужність складає 24 Вт. Вона здатна працювати безперервно протягом 8 тис. год.

Кожна модель відрізняється лаконічним дизайном та простою конструкцією. Вона добре вписується в садовий ландшафт, нагадуючи вуличний ліхтар, що випромінює блідо-фіолетове світло.

Інсектицидні лампи для приміщень

У лінійці польського бренду Noveen представлені побутові та професійні винищувачі комах. Останні відрізняються тим, що в їхню комплектацію входять дві ультрафіолетові лампи. Їх можна використовувати всередині приміщень або на вулиці під навісом, який захистить від вологи та бризок води.

Найпопулярніші інсектицидні лампи Noveen для приміщень:

  1. KN-4. Зона дії пристрою становить 30 кв. м. При габаритах 12х12х24, 5 см його потужність досягає 6,5 Вт. У цьому він здатний працювати безперервно протягом 8 тис. год.
  2. IKN-6. Ця лампа трохи вища (12х12х30 см), а її потужність трохи нижча (6 Вт). Вона здатна захищати територію площею 50 кв. м. Ресурс роботи складає 8 тис. год.
  3. IKN-11. Ця модель за технічними характеристиками схожа на пристрій IKN-6 (потужність 6 Вт, ресурс 8 тис. год, радіус дії 30 кв. м), тільки вона трохи більша – 14х10х34 см.

Кожна інсектицидна лампа з цього списку виготовляється із металу та вогнестійкого ABS пластику, який не вигоряє на сонці. Пристрої комплектуються незнімним шнуром живлення, який дозволяє встановлювати або підвішувати їх на відстані 1-1,8 м від розетки.

Універсальні інсектицидні лампи

Польський виробник Noveen виготовляє лампи з ультрафіолетовими панелями, які можна використовувати не лише для захисту від комарів. Вони також ефективні у відношенні до плодових мух, звичайних мух, мошок, дрозофіл, оводів, ос та інших комах-шкідників, що літають. До них входять:

  1. I IKN-12. Пристрій розміром 31,6 х10х26,5 см можна використовувати для захисту ділянок площею до 40 кв. м. Його потужність становить 12 Вт, а ресурс – 8 тис. год. Виробник виготовляє прилад у двох кольорах – чорному та сірому.
  2. IIKN-20. При габаритах 43,7х10х26,5 см потужність інсектицидної лампи становить 20 Вт. Це дозволяє їй ефективно захищати відкриті ділянки та приміщення площею до 100 кв. м. При цьому вона здатна працювати 8 тис. год безперервно.
  3. IKN-30. Прилад підходить для захисту приміщень та відкритих територій площею 120 кв. м. Головне – встановлювати чи підвішувати його під навіс. При габаритах 54х10х26,5 см потужність пристрою становить 30 Вт, а ресурс – 8 тис. год.
  4. IKN-40. Найпотужніша інсектицидна лампа із цього списку здатна покривати територію площею до 180 кв. м. При цьому вона відрізняється відносно невеликими габаритами – 69,6х10х26,5 см, потужністю 40 Вт та робочим ресурсом, рівним 8 тис. год.

Прилади з цього списку також складаються з металевого каркаса і корпусу, виготовленого з вогнестійкого ABS пластику. Їх можна встановити або підвісити в продуктовому магазині, кафе, кафе самообслуговування, м'ясній або рибній лавці, а також у будь-якому закладі громадського харчування. Вони будуть незамінні скрізь, де зберігаються продовольчі товари та мешкають комахи-шкідники, що літають. Головне - встановлювати їх під навісом, далі від джерел вологи та води.

Інсектицидні лампи для виробничих приміщень

Комахи-шкідники небезпечні не лише тим, що можуть вкусити. Вони також є переносниками небезпечних захворювань, тому боротися з ними потрібно як у житлових, так і у виробничих приміщеннях. Якщо в цеху висока вологість, знадобляться прилади із високим вологозахистом. У колекції польського бренду Noveen представлені дві моделі:

  1. IKN-36 IPX4. Професійна інсектицидна лампа призначена для захисту територій площею 120 кв. м. Її потужність складає 36 Вт, а габарити - 51х13, 5х31 см. Модель розрахована на 8 тис. год безперервної роботи.
  2. IKN-45 IPX4. Професійний знищувач розміром 68х13,5х31 см також розрахований на 8 тис. год. безперервної роботи. Його потужність складає 45 Вт. Цього вистачає на захист територій площею 180 кв. м.

Обидві моделі виготовляються з металу та високоміцного ABS пластику, стійкого до дії сонячних променів. Вони оснащуються двома ультрафіолетовими лампами та довгим лотком для збору комах.

Для виробничих приміщень виробник пропонує інсектицидну лампу IKN-15. Вона виготовляється у вигляді настінного світильника, обладнаного ультрафіолетовою лампою. У її конструкції відсутня металева сітка, що вбиває комах ударом струму. Натомість виробник використовує липку вкладку. Тому під час роботи пристрій не видає відповідних звуків електричного розряду. При габаритах 37,5х14х19,6 см його потужність становить 18 Вт, а площа дії - 80 кв. м. Прилад розрахований на 8 тис. год безперервної роботи.

Висновки

Інсектицидні лампи – компактні пристрої, за допомогою яких можна захистити будинок та прилеглу територію від комах-шкідників. У поданій статті наведено не тільки їх технічні характеристики. Ми також зібрали популярні моделі польського бренду Noveen, які можна вибрати за радіусом дії, конструктивними особливостями та призначенням. Головне спочатку визначити, де вони будуть використані (житлові приміщення, відкриті майданчики, умови підвищеної вологості) та яку площу повинні при цьому покривати. Якщо в альтанці можна встановити один прилад, то для літнього кафе знадобиться вже інший. Польський виробник пропонує моделі різного розміру, форми та кольору, які можна підібрати під будь-який інтер'єр чи садовий ландшафт. При цьому вони захищатимуть від шкідливих комах, залишаючись абсолютно нешкідливими для людей та тварин.

←  5 причин встановити зволожувач повітря Як обрати лампу для знищення комах  →
Залишити коментар

Поки немає коментарів.